Leirintäkortit kesäksi kuntoon

22.3.2012

 

Nyt on oikea aika laittaa karavaanarin ulkomaan matkailua helpottavat  kortit kuntoon. Useat ulkomaiset leirintäalueet edellyttävät matkustajalta kansainvälistä leirintäkorttia. Kansainvälisillä leirintäkorteilla saa alennusta leirinnästä, ja kortin voi jättää pantiksi passin tai henkilökortin sijasta. Kansainväliset leirintäkortit sisältävät myös vakuutuksen.

SF-Caravanin jäsenkortilla saat alennusta lähes kaikilla kotimaan leirintäalueilla, ja ulkomailla sisarjärjestöjemme jäsenetualueilla. Listan sisarjärjestöistämme löydät täältä. Ulkomailla matkatessa SF-Caravanin jäsenkortin lisäksi on suositeltavaa omistaa kansainvälinen leirintäkortti.

Camping Card International

SF-Caravanin jäsenenä olet oikeutettu tilaamaan kansainvälisen leirintämatkailujärjestö FICC:n ja automatkailujärjestö FIA:n jäsenilleen välittämän kansainvälisen leirintäkortin (CCI). Kansainvälisen leirintäkortin voi jättää pantiksi leirintäalueen vastaanottoon passin sijasta, koska kortissa on henkilötiedot ja passin tai virallisen henkilökortin tiedot. Tilausta tehdessä tuleekin huomioida passin/henkilökortin voimassaoloaika, sillä kortti voidaan kirjoittaa viimeiseen voimassaolopäivään saakka ja maksimissaan kolmeksi vuodeksi. Korttien hinnat ovat: 10 euroa (1 vuosi), 16 euroa (2 vuotta) tai 20 euroa (3 vuotta). Korttiin sisältyy Lloydsin vastuuvakuutus. Kansainvälisiin FICC-Rallyihin osallistuvilla tulee olla kansainvälinen leirintäkortti, CCI.

Katso esittelypätkä Camping Card Internationalista täällä.

Camping Key Europe

Uutena korttiperheeseen on tullut Camping Key Europe. 20 Euroopan maassa käyvä kortti korvaa aiemman Pohjoismaisen leirintäkortin. Kortilla saa alennuksia ja etuja yli 1600 leirintäalueella Euroopassa. Korttiin sisältyy koko perheen tapaturma- ja vastuuvakuutus Euroopassa. Kortin hinta on 16 euroa, ja se on voimassa kalenterivuoden.

Camping Key Europe -kortti allekirjoitetaan, ja halutessaan sinne voi lisätä passin numeron helpottamaan kirjautumista leirintäalueille. Camping Key Europe -kortissa on painettuna sen voimassaolo eli vuosi 2012. Kortin saa uusittua vuodelle 2013 tilaamalla siihen vuositarran verkkokaupasta tai ostamalla sen joltakin Suomen Leirintäalueyhdistyksen jäsenalueelta.

Leirintäkorttien tilaus

Tilaa leirintäkortit jäsenten verkkokaupasta kätevästi suorana kirjelähetyksenä kotiin. Verkkokaupassa tilauksen tehdessäsi säästät postikuluissa, kun et joudu maksamaan postiennakkomaksua. Leirintäkorttien toimitusaika on noin kaksi viikkoa. Huomaathan, että verkkokauppa vaatii kirjautumisen jäsensivuille. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt jäsensivuston käyttäjäksi, tee se nyt täällä.


Jäsenille alennusta kansainvälisestä hostellikortista

SF-Caravan on yksi Suomen Retkeilymajajärjestön jäsenjärjestöistä. Suomessa jäsenemme saavat jäsenkorttia näyttämällä 10 % alennuksen majoituksesta SRM-hostelleissa, joita on 53 kappaletta kautta maan.

Ulkomailla hostelleissa yöpyessä vaaditaan usein kansainvälinen hostellikortti.  Jäsenemme saavat kansainvälisen hostellikortin hinnasta viiden euron alennuksen. Kansainvälinen hostellikortti oikeuttaa 10 % alennukseen majoituksesta Hostelling International –verkoston hostelleissa.

Kansainvälisen hostellikortin saat tilattua Suomen Retkeilymajajärjestön verkkokaupasta. Hostellimatkalle aikovan kannattaa ehdottamasti käydä lukemassa Hostelliviesti.