Tilasto Huhtikuu MAT

6.5.2012

 

Matkailuautojen ja –vaunujen rekisteröinnit huhtikuussa 2012

Huhtikuussa rekisteröitiin 151 uutta matkailuautoa ja 110 matkailuvaunua.  Yhteensä rekisteröitiin autoja ja vaunuja 261 kpl.  Viime vuoden huhtikuussa rekisteröitiin 328 autoa ja vaunua .Autoja ja vaunuja rekisteröitiin vuoden  alusta lähtien yhteensä 779 kpl.   Vapaa-ajan ajoneuvojen kysyntä on käynnistynyt kevään aikana varovaisemmin kuin viime vuonna, jolloin alan kokonaiskysyntä oli 849 kpl. Uusien matkailuautojen rekisteröintimäärään vaikuttaa edelleen jossakin määrin vuoden 2011 lopulla rekisteröidyt Euro IV moottorilla varustetut autot, joita nyt toimitetaan asiakkaille.

Matkailuautot

Varsinaisia matkailuautoja rekisteröitiin huhtikuussa 125 kpl, viimevuoden huhtikuussa 132 kpl.  Lisäksi huhtikuussa rekisteröitiin matkailuautona 26 muuta autoa. Matkailuautoja rekisteröitiin vuoden alusta yhteensä 484 kpl, josta varsinaisia matkailuautoja on 330 kpl.

Matkailuautojen markkinoita johtaa slovenialainen Adria 26 %:n markkinaosuudella. Adrian jälkeen Suomen matkailuautomarkkinoita hallitsevat saksalaiset automerkit, joista Dethleffs (17%) on kakkonen ja Bürstner(14%) kolmantena.  Suomen markkinoilla ovat kaikki merkittävät saksalaiset matkailuautomerkit.

Vajaa kolmannes matkailuautoista rekisteröidään Uusimaalla. Muita keskeisiä matkailuautojen myyntialueita ovat Turun, Tampereen, Seinäjoen ja Oulun talousalueet.

Matkailuvaunut

Matkailuvaunujen myynti on käynnistynyt hitaasti vuoden 2012 aikana. Vaunuja rekisteröitiin huhtikuun loppuun mennessä 295 kpl. Viime vuoden vastaavana aikana rekisteröitiin uusia matkailuautoja 372 kpl eli laskua oli 20,70 %. Vaunujen päämyyntiaika on kesä, joten kylmä kevät on saattanut vaikuttaa vaunumyyntiin.

Vaunumarkkinoita johtaa ylivoimaisesti saksalainen Hobby 45%:n markkinaosuudella. Hobbyn osuus oli viime vuonna vastaavana aikana 34%.  Toisena on Kabe 19%:n osuudella ja kolmantena Solifer 13%:n osuudella.