Puheenjohtajan palsta

YHDISTYKSEN PUHEENJOHTAJAN MIETTEITÄ

2018

Hyvää alkuvuotta. Toivotaan että alkanut vuosi olisi parempi kuin vuosi 2017. Viimevuosi oli säiden osalta huono ja myös Majamäen kannalta kävijä määrä väheni edellisiin vuosiin verrattuna huomattavasti, sillä eihän sitä jatkuvassa sadeilmalla viihdy missään leirintäalueella kun joutuu olemaan sisätiloissa. Viime syksynä vietimme taas yhdistyksemme pikkujoulua Majamäessä joka omasta mielestä onnistui hyvin ja kaikilla mukana olijoilla oli hauskaa, ruoka oli hyvää ja Pirkko leikitti paikalla olijoita ja vanhankin selkä suortui niin kuin laulussa sanotaan, myös joulupukki piipahti paikalla ilahduttamassa ja lahjoja tuoden. Uutta vuotta otimme myös vastaan Majamäessä, sillä lähdimme karkuun rakettien pauketta sinne, koska meillä on kaksi pientä koiraa jotka pelkäävät rakettien pauketta ja tiesimme että Majamäessä on hiljaisempaa kuin jossain asumalähiössä. Alkanut vuosi on tuonut  lumipeitteen myös tänne eteläsuomeen, on oikein talven tuntua. Kuluneena vuonna ei järjestetä enää syyskokousta vaan olemme siirtyneet yhden kokouksen käytäntöön, vuosikokous pidetään 27. 5. 2018  Majamäessä. Toivon että vuosikokoukseen tulisi paljon osallistujia, onhan kyseessä yhdistyksemme tulevaisuus miten jatkamme tästä eteenpäin ja saisimme uutta verta hallitukseen. Vuosikokouksessa valitaan uusi puheenjohtaja kolme uutta hallituksen jäsentä kahdeksi vuodeksi erovuoroisten tilalle. Näillä lyhyillä sanoilla toivotan Hyvää kuluvaa vuotta 2018 kaikille karavaanareille.

Heikki

2017

Aluksi toivotan hyvää loppu vuotta karavaanareille ja tämän lehden lukijoille. Kuten huomaatte kesä tuli ja syksy tuli eikä säiden osalta ollut paljoa eroavaisuuksia. Vierailijoita kävi Majamäessä hieman vähemmän kuin edellisenä vuonna, ehkä tämä johtui kuluneen kesän sääilmiöstä. Kirjoittaessa tätä palstaa 26.10 Majamäkeen satoi 15cm lunta, olosuhteet ovat todella talviset ja maisema puhtaan valkea mutta tätä talvista säätä ei kestänyt kuin 3 päivää ja taas oltiin syksyn ankeudessa. Syksyllä pidettiin Majamäessä puutalkoot ja laitettiin paikat talvikuntoon, tästä on kiittäminen talkoisiin osallistujia sillä saimmehan talven saunapuut tehtyä ja piha alueet kuntoon. Syyskuun lopussa Karkkilan yhdistys piti tuikku treffit Majamäessä, minun mielestä treffit olivat hyvin onnistuneet ja voitimmehan periteisen mölkky kilpailun Karkkila vastaan Forssa, jatkossakin toivon että yhteistyö Karkkilan yhdistyksen kanssa toimii ja on useampia tilaisuuksia alueellamme.  Syykokous pidettiin 19.10.2017 Forssan Autokeitaan kabinetissa, kokouksessa valittiin erovuoroisten tilalle uusiksi hallituksen jäseniksi Janne Tamminen, Pasi Penttilä ja Ismo Airaksinen samalla kokouksessa päätettiin yhdistyksen sääntöjen muuttamisesta siten että siirrytään yhteen vuosikokoukseen keväällä. Syyskokouksessa käsiteltiin myös ensivuoden tulevia tapahtumia joista ensimmäisenä järjestetään pilkkikilpailu / lasten talvirieha, elokuussa kaivojuhla ja syksyllä kaamoskarkelot resurssien mukaan, on myös ajateltu jonkinlaista yhteistä retkeä / matkaa ensi vuoden aikana. Tämä vuosi on omalta ja vaimon terveydentilan johdosta mennyt kotioloissa, olemme voineet käydä viikonloppuja viettämässä Majamäessä vasta elokuun alusta. Nyt odottelemme tässä pikkujoulua, joulua ja uutta vuotta. Syöpä tuo sana jota kaikki kavahtava on kuluneen vuoden aikana tullut tutuksi myös meidän ja muiden keskuudessa, lähipiirissä on useita karavaanareita jotka ovat sairastuneet kyseiseen tautiin ja toivon heille paranemisia ja että heillä olisi joku tai henkilöt tukena koska kyseinen tauti koskettaa koko perhettä.  Majamäestä sen verran että alueemme on eteläsuomen yksi halvimmista SFC alueista, kausipaikkojen ja vuorokausimaksujen osalta. Onhan alueemme noin 100km säteellä Helsingistä, Tampereesta, Lahdesta ja Turusta. Lähialueilta löytyy paljon järviä ja luonnon rauhaa, myös patikkaretkeilyyn tarkoitettuja paikkoja löytyy. Tammelan kunnasta, jonka alueella Majamäki on, löytyy monia kohteita, esimerkiksi Saaren kansanpuisto, Torronsuon suojelu alue, Luonto keskus, Liesjärven kansallispuisto ja Eerikkilän urheilu opisto. On kyselty esimerkiksi miksi alue on joulukuun, tammikuun ja helmikuun omatoimialue. Tämä johtuu siitä kun meitä kausipaikkalaisia on ikärakenteen myötä vähentynyt, ei isäntiä riitä joka viikon loppuun. Täten perään kuulutan uusia kausipaikkalaisia Majamäkeen, tervetuloa joukkoomme, saadaan alueelle jatkuvuutta. Ei muuta kuin pää pystyssä tulevaan vuoteen 2018.

Hyvää loppuvuotta. Heikki

                                    Syystervehdys Majamäestä

Nyt kesä jo mennyt on ja vaihtunut on syksy. Säät ovat menneenä kesänä olleet todella vaihtelevat, ei ole tiennyt minkälainen sää on tulossa ennen kuin on ikkunasta ulos katsonut, mutta näillä on mentävä mitä ilmojen haltia on meille antanut. Liittokokous oli tänä vuonna Lappeenrannassa, johon meidänkin yhdistyksestä oli edustajat. Kevätkokous pidettiin 28.5 Majamäessä jossa käsiteltiin v.2016 tilinpäätös ja toimintakertomus. Hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus tileistä. Kevätkokouksessa käsiteltiin myös yhdistyksen siirtymistä yhden vuosikokouksen malliin, josta päätetään syykokouksessa. Majamäkipäivä (siivous päivä) oli myös toukokuussa ja talkoolaisia kiitettävän monta ja saimme paljon aikaiseksi, joten suuri kiitos kaikille osallistujille ilman teitä emme tulisi toimeen KIITOS !!

Keväällä asennettiin leikkikentän ympärille aita joka kruunasi leikkikentän silmiä hiveleväksi paikaksi, myös lapset ovat tykänneet siitä. Liukumäki sieltä vielä puuttuu mutta eiköhän se ensi kesäksi sinne saada. Heinäkuun lopulla kaivettiin kaapelioja toimistolta tuvalle ja asennettiin kuitu ja antennikaapeli sekä vesijohto kyseiseen kaivantoon näin saamme kuitu ja kaapelitelevisio yhteydet tuvalle.

Perinteistä kaivojuhlaa vietimme elokuun toinen viikonloppu jo 33 kerran, vierailijoita oli todella kiitettävän paljon ja myös sää helli meitä eikä Kiira myrsky tullut meidän riesaksi vaan meni eteläpuolelta ohi. Myös Kaivojuhla onnistui omasta mielestäni hyvin ja vierailijoilla oli hauskaa, tässäkin minun on kiitettävä kaikkia talkoolaisia jotka osallistuivat juhlien järjestämiseen. Palatakseni vielä siihen että olisi mukavaa jos joukkoomme tulisi nuorempia tekijöitä jotka järjestäisivät yhdessä meidän vanhojen kanssa näitä treffejä ja muita juhlia, olemme saaneet joukkoomme jo muutaman nuoren mutta lisää vielä kaivataan. Nuorissa on meidän karavaanareitten tulevaisuus. Kuluneena kesänä Majamäessä vierailijoita on käynyt keskinkertaisesti, joukossa on ollut ensikertalaisia ja myös vanhoja tuttuja. Omalta kohdaltani on kesä mennyt kotona oleskeluun perhesyiden takia, mutta nyt kun syksy tulossa on valoa tunnelin päässä ja eiköhän tässä ruveta taas liikkumaan.

Hyvää syksyä kaikille toivottaa.

Heikki 33097-1

 

 

Hyvää alkanutta vuotta 2017. Jälleen kerran on takanapäin yksi vietetty karavaanari vuosi. Mennyt vuosi oli yhdistyksemme 40 v juhlavuosi jota vietimme. Vuosi oli työn täytteinen ja suhteellisen hyvä matkailu virtojen suhteen, Majamäessä kävijöitä riitti ja mikä oli ihanteellista, useimmat olivat ensimmäistä kertaa Majamäessä ja antoivat positiivista palautetta. Syksyllä pidettiin myös syyskokous ja lupauduin jatkamaan puheenjohtajan vaikka mielessä kyllä kävi että onko jatkaminen sen arvoista, mutta suuri joukko kannusti minua jatkamaan ja tässä sitä nyt ollaan. Marraskuussa vietimme myös yhdistyksen pikkujoulu Majamäen tuvassa ja hauskaa siellä oli leikkien laulaen yhdessä tuumin ja kävihän siellä myös joulupukki, myös lasten puurojuhlaa vietimme Majamäessä ja joulupukki vieraili myös lasten juhlissa.  On kyselty myös miksi yhdistyksemme netti sivuilta poistettiin keskustelupalsta, yhdistyksen hallituksen mielestä sinne kirjoiteltiin ihan asiattomia kirjoituksia joten hallitus päätti poistaa keskustelupalstan.  Menneeseen vuoteen mahtui myös negatiivisia asioita, niistä enempää puhumatta, mutta positiivisia asioita oli paljon enemmän ja nämä asiat vievät yhdistystämme eteenpäin. Yhdistystämme kohtasi myös suru kun pitkäaikainen puuhamies Lasse Hjerp  nukkui pois. Myös jäsenmäärä laski omassa(17 jäsentä) ja pääyhdistyksessä (117 jäsentä) hieman. Majamäessä parantelemme paikkoja ja kehitämme sitä edelleen paremmaksi, toivomme myös uusia kausipaikkalaisia sillä tilaa löytyy. Monelle kausipaikka on suuri peikko isäntä velvollisuuksien takia, voin todeta että isäntävelvollisuus ei ole mikään hankala asia varsinkaan Majamäessä koska kysymyksessä on pieni karavaani alue, olen itsekin hoitanut joka vuosi isäntä velvollisuuden kunniakkaasti. Uusi vuosi tuli vastaan otettua Majamäessä, olimme siellä koska meillä on kaksi pientä koiraa jotka pelkäävät rakettien pauketta ja Majamäki on semmoisella alueella jossa rakettien pauke on vähäistä. Tästä voinkin jatkaa että toivotaan tulevalta vuodesta mukavaa ja antoisaa vuotta niin matkailun kuin myös kiinteästi karavaani alueilla olevien kohdalla. Tapahtumia joita on yhdistyksemme alueella ja muita ilmoituksia on hyvä seurata yhdistyksen nettisivuilta. Toivotan kaikille hyvää alkanutta vuotta.

Heikki

2016

Tervehdys kaikille.

On taas se aika vuodesta kun maa on ensikertaa kuurassa ja me karavaanarit siirrymme talvi aikaan. Näin loppu vuodesta voidaan katsella taaksepäin kulunutta vuotta ja todeta että hyvinhän se on mennyt, tietysti aina on joitain pieniä vastoin käymisiä mutta suurelta osin voidaan olla tyytyväisiä kuluneeseen vuoteen. Kulunut syksy on säiden osalta ollut kuiva ja lämmin, joten sienestäjät ovat valittaneet sienisadon vähyyttä. Marja ja omena sato ovat olleet hyvät ainakin täällä Hämeessä. Minä ja vaimoni kävimme myös mustikoita ja puolukoita noukkimassa muutaman ämpärillisen talven varalle. Kulunut kesä ja syksy ovat omalta osaltani olleet, kiireinen perhetapahtumien johdosta mutta nyt alkaa suurin kiire aika ohi joten voin hiukan hengähtää ja vähän lomaillakin. Majamäessä on myös tapahtunut uudistuksia, lasten leikkikenttä on saatu siihen malliin että lapset ovat jo päässeet tutustumaan leikkivälineisiin ja vapaasti leikkimään. Alue ei vielä ole täysin valmis, sillä aika loppui kesken tältä kesältä, mutta ei sen tarvitse ollakaan koskaan se on kahden vuoden projekti. Keväällä asennamme leikkialueen reunaan aidan ja siirrämme hiekkalaatikon uuteen paikkaan. Hiukan vastoin käymisiäkin on ollut leikkikenttää rakentaessa, traktorin kauha sanoi sopimuksensa irti, mutta eiköhän me saada se kuntoon talven aikana. Majamäkeen on myös saatu vedettyä valokuitu joka liitettiin toimisto rakennukseen 18.10.2016, nyt on nopeammat yhteydet ja saadaan rakennettua tulevaisuudessa tietoverkostoa paremmaksi. Syyskokous on vielä edessäpäin, mielenkiinnolla odotan uuden hallituksen koostumusta. Myös yhdistyksemme pikkujoulu on edessä tältä syksyltä ja toivon että siitä tulee taas mieleenpainuva hetki ja sitä voidaan muistella hyvällä mielellä jälkeenpäin. Toivotan täten kaikille karavaanareille hyvää loppuvuotta.

Heikki

 

KESÄTERVEHDYS

Tänä vuonna vietämme yhdistyksen 40-v juhlavuotta. 40-vutisjuhla vietettiin kesäkuun 10 - 12 päivä Majamäessä, juhlat sujuivat mallikkaasti kiitos talkoohenkilöiden uurastuksesta. SF- Caravan ry edustajana paikalla oli Minna Joensuu joka toi pääyhdistyksen terveiset ja onnittelut, myös juhliimme osallistuivat Lahden, Riihimäen, Keravan ja Karkkilan yhdistysten edustajat jotka toivat tervehdyksen ja onnittelut yhdistyksellemme. SF – Caravan Forssan Seutu ry muisti myös pienellä lahjalla ansiokkaaseen talkootyöhön osallistuneita Tapani Liimataista ja Klas Siimannia. Omalle kohdalle sattui täytenä yllätyksenä, olivat hankkineet liitolta minulle muistolaatan, tämä aiheutti sen että olin hetken aikaa liikuttuneessa tilassa. Juhlien saman aikaisuus monessa yhdistyksessä verotti osallistujien määrää, mikä on valitettavaa sillä olisin toivonut että edes oman yhdistyksen karavaanarit olisivat tulleet viettämään juhlia kansamme. Kulunut kesä on säiden osalta ollut tähän asti todella vaihteleva mutta lämpöä on myös piisannut. Olen huomannut että kuluvan kesän aikana me karavaanarit olemme liikkuneet ihan kohtuun mukavasti ja se näkyy myös Majamäen kävijä määrässä, mikä ilahduttavaa että joukossa on paljon ensikertalaisia. Myös juhannusta vietettiin Majamäessä suurella joukolla, poltettiin kokko ja laulettiin myös karaokea. Toivotaan että syksy jatkuisi lämpimänä ja mahdollisimman kuivana sekä saataisiin hyvä marja ja sienisato, Majamäen lähialueet ovat hyviä tähän tarkoitukseen. Hyvää loppu kesää kaikille karavaanareille.

Heikki

 

Kevät terveisin.

Kevät on jo pitkällä ja talven selkä on taittunut. Vuosi on alkanut lupaavasti, olemme saaneet päärakennuksen (tuvan) korjauksen vihdoinkin valmiiksi. Viimeisenä tehtävänä oli tuvan perähuoneen katon uusiminen ja seinien maalaus joka suoritettiin viikon 9 lopussa, joten 3 vuoden korjausprojekti tuli päätökseen. Kiitän ja kumarran syvästi kaikkia henkilöitä kohtaan jotka osallistuivat tämän kohteen korjaukseen. Liitto järjesti tänä vuonna YT-seminaarin Hattulassa, Hotelli Petäyksessä 6.-7.2.2016. Seminaarin aiheena oli liiton sääntöjen nykyaikaistaminen tämän päivän tarpeisiin vastaaviksi, itsekin olin seminaarissa mukana. Kokoukseen osallistujat olivat varsin yksimielisiä käsiteltyjen aiheiden suhteen, mutta jokaiselle jätettiin vielä pohdittavaksi tulevia muutostarpeita. Muun muassa emme kannata suorajäsenyyttä liittoon, vaan haluamme edelleen jäsenyyden kulkevan jäsenyhdistysten kautta. Suorajäsenyyden esittäminen tulisi olemaan suurin este sääntömuutoksen läpiviemiseksi, tästä asiasta jäsenyhdistykset ovat yksimielisiä. Seminaarin tunnelma oli todella leppoisa ja huomasin kuinka yksimielisiä karavaanarit ovat ja yhteen hiileen puhaltavia. Huoli tietysti on että jäsenkato saataisiin loppumaan ja uusia jäseniä lisää varsinkin nuorempaa sukupolvea koska onhan meidän karavaanareitten keskimääräinen ikä 57 vuotta. Juha Hämäläinen totesi seminaarissa, että liitto ei lähde sotimaan jäsenyhdistyksiä vastaan vaan hallitus tuo sellaisen sääntömuutosesityksen, joka pystytään hyväksymään kevään liittokokouksessa Oulussa. Me karavaanarit odotamme jo tulevaa kesää, ja tietysti halumme lähteä liikenteeseen kukin omille tahoillemme. Osa meistä karavaanareista lähtee kiertämään tätä kaunista Suomen maata, osa lähtee Viroon, keski-eurooppaan tai vaikkapa vain pohjoismaihin kiertelemään. Toivotan kaikille karavaanareille hyviä ja antoisia kokemuksia matkan varrelta sekä uusia elämyksiä, sillä nehän ovat elämän suola kuten sanotaan. Samalla toivon kun kohtaamme vaikka tien päällä tai leirintä alueilla tervehdimme toisiamme kättä heilauttaen tai vaikka muuten vain turisten matkakokemuksista. Hyvää ja kaunista kesää.

Heikki

YHDISTYKSEN PUHEENJOHTAJAN MIETTEITÄ

 

Tervehdys ja hyvää alkanutta vuotta 2016
Vuosi 2016 on sitten alkanut ja toivotaan että hyvissä merkeissä,
sillä onhan tämä yhdistyksen juhlavuosi. Pakkaset on paukkunut ja luntakin
on saatu että on oikein talven tuntua, sekä päivä on pidentynyt ja valoisuus
lisääntynyt lumen myötä. Viimevuoden pikkujoulu vietettiin Majamäessä, paikalla
oli 25 karavaanaria, samana päivänä satoi Majamäessä lunta 30 senttimetriä
ja kuinka ollakaan suuri lumimäärä kaatoi puita sähkölinjoille ja katkaisi sähköt
alueelta, mutta hätä ei olut tämän näköinen, vaan vuokrasimme agrekaatin
ja näin saimme vietyä juhlat kunnialla lävitse. Viimevuonna yhdistyksemme jäsenmäärä on lisääntynyt 2lla jäsenellä edellisvuodesta joten meitä on nyt
567 jäsentä yhdistyksessämme, onneksi kasvu on positiiviseen suuntaan. Myös
leirintäyöpymiset kasvoivat Majamäessä n: 10 % viimevuonna, osana tähän vaikutti hämyralli joka lisäsi vierailijoiden määrää, tänä vuonna osallistumme hämyralliin myös yhtenä leirintä kohteena. 24.1.2016 Majamäessä pidettiin
Hämeen yt-alue (Hämyt) edustajien kokous jossa arvottiin viimevuoden
hämyralli voittaja (1000 €), arvonnan suorittivat hämyjen puolesta Harri
Järveläinen ja liitosta Heikki Leinonen. Arvonnassa voittajaksi tuli idean isä Jari
Naakka onneksi olkoon!! Yhdistyksemme 40-v juhlaa vietetään Majamäessä
10-12.6.2016 ja toivoisin joukkoomme karavaanareita jotka olisivat vapaaehtoisia
tulemaan järjestämään näitä juhlia että saataisiin juhlat kunnialla hoidettua,
tehtävien ei tarvitse olla mitään hampaitten kiristelyä vaan hurtilla huumorilla
höystettyä, ilosta meininkiä ja mielekästä että siitä tarttuisi jotain palkitsevaa
tekijälle, tällä hetkellä tekijöitä on vain muutama ja paine on kova saada lisää
tekijöitä. Onhan meitä yhdistyksessä yli 500 jäsentä, yhteyden otot minulle
joko puhelimella tai sähköpostilla, tiedot löytyvät tältä sivulta hallitus 2016.
Toivotan täten kaikki yhdistyksemme jäsenet ja kaikki karavaanarit tervetuloa
joukolla juhlaamme. Hyvää alkanutta vuotta kaikille karavaanareille.


Heikki

 

2015

Syksyinen tervehdys karavaanarit

 

Taas on yksi matkailukausi kohta lopuillaan, säästä puhun sen verran että loppu kesä ja syksy ovat olleet kohtalaisen hieno säiden puolesta. Syykokous on pidetty ja uusiksi hallituksen jäseniksi tuli valituksi Eira Penttilä ja Heikki Seppälä, erovuorossa olivat Erja-Riitta Knuuti, Pasi Penttilä ja Timo Allén josta Timo Allén jatkaa hallituksessa ja vanhoina jäseninä Heikki Kulju, Esa Hartikainen, Pekka Lehtonen ja Jari Pirinen. Liittokokousedustajiksi valittiin Heikki Kulju, Timo Allén, Jari Pirinen ja Eira Penttilä. Heidän varallaan ovat Pirkko Kulju, Leena Rinnetie, Tiina Allén ja Pekka Lehtonen. Tämä vuosi on Majamäen kohdalta ollut parempi kuin edellinen ainakin tuloksellisesti. Vaimoni ja minä pääsimme myös loppukesästä vihdoinkin kiertämään Suomen maata ja tutustumaan uusiin karavaani alueisiin. Vuosi 2016 tuo uusia haasteita tullessaan kun yhdistys täyttää 40 vuotta ja pyrimme juhlimaan sitä mahdollisimman näyttävästi. Se merkitsee myös sitä että talkoo ja vapaaehtoisia työntekijöitä tarvitaan jotta juhlat saataisiin onnistumaan. Nyt kun on marraskuun alku ja moni yhdistys viettää pikkujoulua, toivotan täten kaikille yhdistyksille oikein hyviä pikkujouluja, sekä joulun odotuksia.

Menneen kesän ja syksyn tapahtumia.

Kaivojuhlat pidettiin elokuun alussa, ulkoilmassa tapahtunut juhla oli säiden osalta onnistunut. Päiväohjelman esiintyjinä huumorimiehet Pekka ja pitkä hauskuuttivat yleisöä ja Saarisen Marja-Leena lausui omia runojaan, myös Mustosen Sisko ja Lasse esittivät kuvaelman. Illalla tanssittiin Jokisen eväitten tahdissa. Jälkeenpäin tulleesta palautteesta juhlat onnistuivat hyvin. Hämyjen karaokemestaruustapahtuma pidettiin Artjärvellä Vuorenmäellä elokuussa, Forssan yhdistyksen edustajina olivat Meimi Rantala, Liisa Moisio ja Niko Rantala. Hyvinhän siellä pärjättiin kun lasten sarjassa Meimi Rantala sijoittui toiseksi ja Liisa Moisio kolmanneksi naisten sarjassa. Syyskuussa järjestimme linja-auto matkan Lahden caravan messuille.  Osallistuimme myös Karkkilan yhdistyksen syystreffeille Vuotinaisten leirikeskuksessa missä Forssan yhdistys voitti perinteisen mölkkykilpailun. Hyvinkään yhdistys vietti 40 v  juhlaa syyskuun alussa Rajamäen Sääksissä, olimme kutsuvieraina ja juhlat olivat todella onnistuneet, saimme sieltä hyviä ideoita omaan juhlaamme.

Majamäki asiaa

Majamäen tupa on pientä viimeistelyä vaille valmis, perähuoneen kattolevyt uusitaan, seinäpinnat maalataan niin on tupa valmis. Saunarakennuksen wc:tilojen viemäri ongelma korjataan myös talvikauden aikana. Suurin projekti on lasten leikkipaikan uusiminen nykyajan vaatimuksien tasolle, tämä toteutetaan vuosien 2016 - 2017 aikana. Alueella suoritetaan muita pienempiä parannuksia tarpeen vaatiessa.

 

Heikki

 

Tätä kirjoittaessa kesä on jo lopuillaan niin kuin laulussa lauletaan ( jo kesä mennyt on ja syksy saapuu ) toivottavasti kesä on ollut monelle antoisa ja mieleen painuva. Omalla kohdallani se on olut märkä ja sateinen niin varmaan myös muillekin. Säälle emme mitään mahda eli on otettava se mitä annetaan. Sienestäjille ja marjastajille nämä ilmat ovat suotuisat ja Majamäen lähimaastoista niitä löytyy.  Alkukeväästä tuli luvattua että kiertäisin eri leirintä alueita mutta omalle kohdalle sattui leikkaus joka muutti suunnitelmia että se siitä kiertämisestä joten olemme olleet Majamäessä useamman viikon ja viikonlopun. Majamäessä on tuvan remontti valmis, uusi keittiö saatiin asennettua juhannusviikolla, että suuri KIITOS talkoihin osallistujille. Alku kesästä juhannusta otettiin vastaan koleassa säässä, mutta onneksi ei ollut metsäpalovaroitusta, saatiin kokko poltettua ja nautittua yhdessäolosta toisten karavaanareitten seurassa. Heinäkuussa kun remontit tuli tehtyä kävimme viron maalla linja-auto reissulla Haapsalussa Laineen kylpylässä. Paikka on todella idyllinen pikku kaupunki, kävimme linja-autolla paikallisen oppaan kanssa tutustumassa vanhaan lentokenttään johon Natolla on tarkoitus tehdä tukikohta, tutustuimme myös tsaarinajalla rakennettuun rautatieasemaan josta viimeinen juna lähti 1996, kävimme nauttimassa lounaan paikallisessa kartanossa jonka omisti Virolainen kansanedustaja. Ilma virossa oli tosi kaunis, mutta kun saavuimme kotimaahan sateet oli vastassa. Elokuun alku näyttää säiden osalta hiukan paremmalta, että jokohan se kesä siitä vaikka vihdoin tulisi, ja päästäisiin nauttimaan lämpimistä päivistä ja kiireettömästä ajasta Majamäessä.

 

        HEIKKI

 

Hyvää kevättä kaikille karavaanareilla, kevät on ollut ilmojen suhteen tähän asti erittäin hieno, linnut pitävät sellaista konserttia, että oksat pois. Niilläkin on kevättä rinnassa niinkuin meillä karavaanareilla, kun kohti kesää mennään.  Lumet ovat sulaneet ja monella on mielessä jo tuleva kesä. Mutta ensin on suoritettava vaunujen tai autojen huollot talvirenkaiden vaihto kesärenkaisiin, sekä seisontavakuutuksen päättäminen jos sellaisen on tehnyt. Myös moni huoltaa polkupyöränsä sillä olemmehan karavaanarit kovia pyöräilemään.  Ainakin kun katsoo vaunuja ja asuntoautoja useimmissa niissä on pyöräteline.  Näiden tehtävien jälkeen on hyvä suunnata kesän rientoihin ja toivotaan että yhtenä kohteena olisi Majamäki. Osallistuimme tässä maaliskuun alussa SF-Caravanin kursseille, jotka olivat Siuntion kylpylässä. Itse osallistuin nykyaikaisen yhdistyksen kokoustekniikka, työkalut ja liiketoiminta kurssille. Jouni Mustonen ja Markku Roito osallistuivat laatua ja turvallisuutta leirintäalueille kurssille. Mielestäni saimme kursseilta hyvää tietoa toimia jatkossa yhdistyksen parhaaksi ja jakaa tietoa muillekin. Sanotaanhan sitä, ettei oppi ojaan kaada.  Majamäessä olemme jatkaneet tuvan remonttia. Purimme sisäeteisen lattian ja sieltähän löytyi eristeenä sammalta. Poistimme sammaleen joka oli todella kuivaa ja pölisi kuin tuhka tuulessa. Tietysti käytimme hengityssuojaimia ja suojasimme muut tilat pölyltä. Sammaleen tilalle laitoimme eristeeksi lasivillaa. Remontti etenee pikku hiljaa ja toivotaan, että saadaan kesäksi kuntoon niin voimme lähteä hyvillä mielin kesä laitumille ja reissaamaan. Itse aion kiertää Hämy-yhdistyksen alueita ja kiertää Turun saaristossa. Hyvää kesää ja antoisia hetkiä karavaanialueille.

 

Uusi vuosi 2015 on sitten alkanut. Toivotaan, että tämä vuosi olisi parempi ja toisi jotain uutta tullessaan. Syyskokous on pidetty ja minut valittu yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi. Kiitän edellistä puheenjohtajaa Harri Kuusistoa ja toivotan hänelle hyviä karavaanireissuja.  Kuka sitten olen, olen Heikki Kulju kotoisin Vaasasta ja lähdin työn perään Helsinkiin, jossa tutustuin vaimooni, joka on kotoisin Jokioisilta. Tulin hänen kanssaan tänne Forssan seudulle 70-luvun alussa. Nykyisin asun Jokioisilla omakotitalossa. Karavaanareiksi liityimme vuonna 1985 eli tänä vuonna tulee 30v kun ollaan oltu jäseniä. Majamäkeen tulimme ensikertaa 2002 ja olemme katuneet sitä, miksi emme tulleet aikaisemmin. Olen ollut yhdistyksen varapuheenjohtajana 3vuotta ja Majamäkitoimikunnan vetäjänä sekä ollut vetäjänä tuvan remontissa. Tässä pähkinänkuoressa on vähän tietoja minusta. Moni muukaan yhdistyksemme jäsen ei ole käynyt Majamäessä, kannattaa tulla tutustumaan. Meitä on siellä pieni ydinjoukko (joita jotkut kutsuvat patriooteiksi), jotka yrittävät tehdä ja kunnostaa paikkoja, ja saada aluetta vieläkin viihtyisämmäksi. Mielellämme ottaisimme joukkoomme uusia karavaanareita, onhan Forssan seudun jäsenmäärä 565 jäsentä. Viimevuonna jäsenmäärämme lisääntyi 18 jäsenellä. Toivon, että kuluvana vuonna me karavaanarit liikkuisimme eri yhdistysten alueilla ja tutustuisimme kanssaihmisiin. HÄMYT esimerkiksi järjestävät hämyrallin, joka käsittää sen, että leiriydymme 7:ssä hämyalueen leirintäalueella kuluvan vuoden aikana. Lisätietoja saa  Majamäestä. Toivotan kaikille karavaanareille hyvää ja antoisaa kevättä.

 

Heikki